woensdag 2 februari 2011

Tuinbonen met kwartels





Dit recept is van origine Spaans en aangevuld met stukjes ham maar deze heb ik, met het oog op de Arabische keuken, achterwege geladen. De kwartels kun je desgewenst vervangen door kipfilets (eerst even goudbruin aanbraden), en wil je iets anders als tuinbonen: gebruik dan eens kikkerwten of grote (voorgeweekte en gedeeltelijk gekookte) witte Turkse grote bonen.






• 4 kwartels,panklaar
• peper en zout
• 750 gr. jonge tuinbonen
• 3 el olijfolie.
• 1 ui gesnipperd
• 2 tenen knoflook fijngehakt
• 1 laurierblad
• 2 rode paprika´s in blokjes
• 1 tomaat gehalveerd
• 6 Turkse milde groene pepers uit de pot

Aantal personen: 4

Origine: Mediterraan




Wrijf de kwartels in met peper en zout en bind ze op met keukengaren. Haal de bonen uit de peulen. Verhit de olie in een braadpan en fruit ui en knoflook. Voeg de bonen en laurierblad toe en schenk er 1 l.water bij. Breng het geheel aan de kook en leg de kwartels erbij. Kook ze 10 minuten. Voeg dan de paprika´s, pepers en tomaat toe en laat het geheel 20 minuten sudderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen