woensdag 2 februari 2011

Rundvlees met haricots verts en couscous





Dit is een supersnel te maken recept; in ca. 15 minutjes staat het op tafel en het is ook nog lekker licht!


• 150 grams dunne haricots verts
• 600 grams mager rundvlees in reepjes
• 3 tl Rash el-hannout
• 1 1/2 el olijfolie
• 100 grams couscous
• rasp ; en sap van 1 citroen
• 1 rode ui in dunne ringen
• Halve bos grof gehakte koriander
• 30 gr blanke amandelen ; grof gehakt

Aantal personen: 4
Origine: Marokko

Blancheer de haricots 2 min. in kokend water met zout, spoel af onder koud water en laat uitlekken. Meng het rundvlees, de kruidenmix, de olie en het zout naar smaak in een kom en laat 3 min. staan. Doe intussen de couscous, citroenrasp en -sap in een grote kom en schenk er 80 ml kokend water over. Dek af, laat 4 min. staan en schep door met een vork. Spatel de ui, koriander, amandel en bonen erdoor en breng op smaak met zout en peper. Verhit een grote koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur. Roerbak het rundvlees in 2 delen 2-3 min. tot het is dichtgeschroeid. Serveer het rundvlees op de couscous.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen