zondag 13 februari 2011

Lam met abrikozen, amandel en munt


Eén van mijn favoriete stoofschotels; eenvoudig om te maken en met een prachtige smaakcombinatie; lam, abrikoos, sinaasappel, kaneel, kaneel, honing, munt... Lekkerder kan bijna niet.

• 2 eetlepels olijfolie
• 550 g mager lam, in blokjes
• 1 ui, gesnipperd
• 2 knoflookteentjes, geplet
• 700 ml kippenbouillon
• geraspte schil en sap van 1 sinaasappel
• 1 kaneelstokje
• 1 tl heldere honing
• 175 kant-en-klare gedroogde abrikozen
• 3 eetlepels gehakte verse munt
• 25 g gemalen amandelen
• 25 g geroosterde amandelschilfers

gestoomde broccoli en couscous, om er bij te serveren

Aantal personen: 4
Verhit de olie in een grote braadpan. Voeg het lam toe en braad op een matig-hoog vuur gedurende 3-4 minuten gelijkmatig bruin, vaak roeren. Verwijder de lam uit de pan en roer de ui en het knoflook door het braadvet, kook zachtjes gedurende 5 minuten. Doe de lam vervolgens terug in de pan. Voeg de bouillon toe, de sinaasappel schil en het spa, de kaneel, honing, peper en zout. Breng aan de kook, temper dan het vuur en laat het geheel zachtjes stoven gedurende 1 uur.
Voeg dan de abrikozen toe en twee derde van de munt en laat nog 30 minuten pruttelen tot de lam goed gaar is.. Roer de gemalen amandel door de stoofschotel om de saus dikker te maken. Serveer met de resterende munt en de geroosterde amandelen. Geef er lekker gestoomde broccoli bij en couscous.

Bron: bbcgoodfood

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen