dinsdag 15 februari 2011

Kiptajine met zoete aardappel



Ik ben gek op kip en noten, dus voor mij is dit een ideale combinatie. De rozijnen geven het geheel een lekkere zoete ondertoon en de kiemgroenten erbij als garnituur maken het weer lekker fris.

• 1 kip (8 stukken, filet, dij, drumstick)
• 3 aardappelen, zoete
• 4 el olijfolie
• 2 dl groentebouillon
• 2 uien
• 150 rozijnen
• 150 g amandelen, gepelde
• 150 g hazelnoten (hele, gepelde)
• 1 tl korianderzaad
• 1 tl gemberpoeder
• 1 tl komijnpoeder
• peper
• zout

Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Pel en snipper de uien. Laat de rozijnen weken in water. Verhit de olie in een tajine. Braad de stukken kip aan tot ze goudbruin zijn. Haal ze eruit en hou ze apart. Roerbak intussen de uien 1 à 2 minuten. Doe er de aardappelen bij, samen met de amandelen en de hazelnoten. Roerbak 2 à 3 minuten. Voeg er de kip aan toe en vervolgens de koriander, de komijn en de gember. Kruid met peper en zout. Overgiet alles met de groentebouillon en laat het ca. 20 minuten koken. Laat de rozijnen uitlekken en voeg ze aan de pan toe. Laat nog 10 minuten koken en breng alles dan, indien nodig, verder op smaak met peper en zout. Garneer met een handvol kiemgroenten en geef er couscous bij.

Bron: libelle.lekker.be

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen