dinsdag 22 februari 2011

Kikkerwtensalade met pompoen



• 250 kikkererwten (gedroogd)
• 500 g pompoen (vruchtvlees)
• 125 g feta (kaas)
• 2 el citroensap (à 3 el)
• olijfolie
• 2 handvol peterselie (blaadjes)
• 1 chilipeper, rode
• zout
• peper (vers gemalen)

Laat de kikkererwten een nacht in overvloedig koud water weken. Giet ze de dag erna af, voeg voldoende koud water toe, breng aan de kook, draai het vuur lager en laat 60 à 70 minuten afgedekt op een gemiddeld vuur gaarkoken. Giet de erwten af en laat afkoelen. Snij het pompoenvruchtvlees in blokjes en laat 10 à 15 minuten zacht koken in gezouten water. Laat goed uitlekken en afkoelen.Verbrokkel de fetakaas. Snij de chilipeper horizontaal door, haal de pitjes eruit en hak de peper klein.Meng de kikkererwten, de pompoen, de chili, de 3 el olijfolie, het citroensap, het zout en de peper. Roer er de fetakaas en de peterselieblaadjes door en dien meteen op.

Bron: libelle-lekker.be

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen