dinsdag 1 februari 2011

Hummus met knapperige lam



• 1 portie hummus
• 1 ui, fijngesneden
• 2 eetlepels olijfolie
• ½ tl kaneel
• 150g lamsgehakt
• Handvol pijnboompitten

Om te serveren:
paprikapoeder
1 handvol peterselie, fijngehakt
Pitabroodjes of Turks brood

Spreid de hummus op een groot bord.
Bak de ui in de olijfolie op een laag vuur 10 minuten tot ze goudbruin en krokant is, voeg de kaneel toe, roer even door en leg het mengsel even opzij in een kom. Zet het vuur hoog en voeg het lamsgehakt toe in het overgebleven vet. Bak rul en voeg daarna de ui weer toe. Rooster in een ander pan ene handvol pijnboompitten. Verdeel het gehaktmengsel over de hummus en bestrooi met de pijnboompitten, paprika en peterselie. Serveer met geroosterde pitabroodjes of een warm Turks brood.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen