dinsdag 15 februari 2011

Groene linzen salade


Yesil mercimek salatasi

- 1 kopje ongekookt groene linzen
- 1/2 kopje van ongekookte rijst
- 1 grote ui
- 1 bosje bosui(gesnipperd)
- 1 wortel (geraspt)
- 2-3 eetlepels gehakte verse dille
- 3-4 eetlepels gehakte verse munt (optioneel)
- 1/2 eetlepels sumak
- 4 eetlepels olijfolie
- sap van 1 citroen
- 1/2 theelepel zwarte peper
- zout

Kook de linzen gaar in een pan met ruim water (ca 20-30 minuten), giet ze af en zet even opzij. Kook intussen ook de rijst gaar in een andere pan, giet af en meng de rijst met de linzen. Snij ondertussen de ui fijn en bak ze ca. 10 minuten om gemiddeld hoog vuur. Voeg daarna de geraspte wortel toe en bak ook 10 minuten mee. Voeg het ui/wortelmengsel bij de rijst/linzen en doe daar de bosuit, munt, dille, sumak, citroensap, peper en zout bij en roer alles goed daar.

Bron: myturkishkitchen.blogs.com

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen