dinsdag 22 februari 2011

Geroosterde auberginesalade met kaas



• 6 à 7 aubergines
• Olijfolie
• Boter
• Balsamico-azijn
• Diverse soorten noten
• Fijn geraspte fetakaas
• Munt
• Zout
• Peper
• Kruiden

Verhit een pan met wat boter en snij vervolgens de aubergines in schijfjes.
Leg de schijfjes ondertussen in de warme pan en laat alles gedurende 3 à 4 minuten per kant grillen.Begiet de aubergines ondertussen met wat olijfolie zodat de smaak ten volle wordt benut.Hierna kun je een bord garneren met de stukjes aubergine…
Voeg nu de basilicum (blaadjes niet snijden met een mes, doe dit met de hand) toe aan het gerecht met vervolgens wat geraspte kaas over de schijfjes. Het gerecht is warm en de kaas dus zal smelten.Breng op smaak met zout en peper en voor een extra toets in het gerecht kan je wat balsamico-azijn* toevoegen. Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen