woensdag 9 februari 2011

Gepocheerde eieren met yoghurt



Cilbir


• 60 gr boter
• 1 bruine ui in dunne schijfjes
• 250 gr dikke turkse yoghurt
• Peper en zout
• 4 grote eieren
• 1 tl pikante paprikapoeder

Dit gerecht is erg geschikt als lichte avondmaaltijd of als onderdeel van een brunch. Ter vervanging van de ui, of gewoon als extra, kun je nog 2 geplette knoflooktenen toevoegen die 1 minuut zijn gestoofd in de boter. Erg smaakvol!


Aantal personen: 4


Verwarm de oven voor op 150 graden, laat 20 gr van de boter smelten in een braadpan en stoof de ui op een laag vuur gedurende 15 minuten. Haal de ui uit de panen laat hem langzaam afkoelen. Meng de ui daarna met de yoghurt en zout. Verdeel het yoghurtmengsel over 4 vuurvaste schaaltjes met een diameter van ongeveer 7,5 cm en 4 cm diep. Zet ze op een bakplaat in de oven en laat ze opwarmen.
Vul ondertussen een grote diepe braadpan voor ¾ met water, voeg een snufje zout toe en breng zachtjes aan de kook. Breek de eieren een voor een voorzichtig in een kleine kom en laat ze in het water glijden. Zet het vuur laag zodat het water bijna niet meer beweegt. Laat de eieren 2-3 minuten pocheren tot ze net hard zijn. Haal ze uit de pan met een schuimspaan en dep het teveel aan water af. Doe in elke schoteltje een ei en breng op smaak met p en z.
Smelt de rest van de boter in een kleine steelpan en voeg de paprikapoeder toe. Besprenkel de eieren met dit mengsel en serveer meteen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen