dinsdag 8 februari 2011

Feta kaas brood





Peynirli ekmek



• 230 ml Turkse yoghurt
• 125 gram ongezouten roomboter
• 125 ml extra virgine olijfolie
• 1 ½ kop Turkse feta, verkruimeld of in blokjes
• Halve bos dille, fijngehakt
• Halve bos platte peterselie, fijngehakt
• 2 - 3 lente uitjes, fijngehakt
• 3 eieren
• 330 gr bloem
• 1 theelepel bakpoeder

Aantal personen: 4



Verwarm de oven voor op 180' C. Meng alle ingrediënten behalve de bloem en de bakpoeder in een kom. Mix de bloem met de bakpoeder en meng door het fetamengsel.
Doe alles in een ingevette ovenschaal (ongeveer 18 x 25 cm) en bak 45 - 60 minuten tot de bovenkant goudbruin is en een satéprikker er schoon uitkomt.
Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en haal uit de schaal en laat verder afkoelen op een rooster.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen