dinsdag 8 februari 2011

Dille feta koekjes / broodjes



Dereotlu peynirli pogaca

• 230 ml yoghurt ( liefst Turkse of Griekse)
• 100 ml olijfolie
• 2 eieren ( 1 eigeel bewaren om mee te bestrijken)
• 2 theelepels bakpoeder
• ca 360 gr bloem
• 1 kop Turkse feta, verkruimeld (half blok)
• dille, fijngehakt
• handvol zwarte olijven, zonder pit in stukjes
• sesamzaad of maanzaad

Verwarm de oven voor op 175 ' C. Meng alle ingrediënten in een kom, maar houd het sesamzaad en 1 eigeel apart. Breng op smaak met zout en peper, voorzichtig met het zout, want de feta is al zout. Maak met je handen of een lepel kleine hoopjes deeg op een met bakpapier bAfbeelding toevoegenelegde bakplaat. Bestrijk de poğaça's met eigeel en strooi er sesamzaad op. Zet ze 40 - 50 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen