dinsdag 1 februari 2011

Couscoussalade met lam



• 2 courgettes
• 400 gram lamsbiefstuk
• arachideolie
• 1 citroen
• 500 ml kippenbouillon
• 500 gr couscous
• 1 ui
• 1 theelepel komijnzaadjes (of poeder)
• 1 theelepel korianderzaadjes (of poeder)
• 1 theelepel kurkuma
• 1/2 theelepel garam masala
• 200 gram gedroogde abrikozen
• 50 gram pijnboompitten
• bosje verse munt
• bosje verse (platte) peterselie
• versgemalen peper en zout

Aantal personen: 4

Snijdt de courgettes in plakken van ongeveer 0,5 cm. Grill de plakken aan beide kanten in een grillpan met een heel klein beetje olie zodat mooie grilstrepen ontstaan. Bestrooi met een beetje peper en zout en dek af met aluminiumfolie.
Rooster de pijnboompitten, snijdt de abrikozen in stukjes en hak de verse kruiden grof.
Doe de komijn en korianderzaadjes in de vijzel samen met de kurkuma en garam masala. Maal de kruiden totdat alle zaadjes gekneusd zijn en geen hele korrels meer bevatten.
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit wat olie in een (kook)pan en fruit de ui en de knoflook 5 minuten op laag vuur. Voeg nu de kruidenmix toe en roer goed.
Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Neem de pan van het vuur en roer de couscous door de bouillon. Roer goed door en laat de pan afgedekt 5 minuten staan.
Bak ondertussen de lamsbiefstuk in een beetje boter in ca. 3 minuten per kant gaar. Na het bakken de biefstuk even te rusten leggen ingepakt in aluminiumfolie.
Maak de gewelde couscous los met een vork. Roer de abrikozen, pijnboompitten en verse kruiden erdoor samen met een scheut goede olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
Snijdt de lamsbiefstuk in dunne plakken. Serveer de couscous met de gegrilde courgette, lamsbiefstuk en een partje citroen.

Bron: excellent-eten.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen