dinsdag 1 februari 2011

Bulghur met spinazie en tomaat



Om het mooie plaatje alleen al een aanrader, los van de geweldig smaak!

• 250g cherry tomaatjes
• 250g bulgur
• olijfolie
• sap 1 / 2 citroen
• 1 teentje knoflook
• 3 handenvol spinazie
• 1 bosje munt
• 1 bosje peterselie
• Uien
• 3 rode uienfijngesneden
• 2 theelepels bruine suiker
• 1 eetlepel balsamico azijn

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de tomaten doormidden en leg ze op een grote bakplaat. Besprenkel met olijfolie, kruid met zeezout, een vleugje zwarte peper en een snufje van bruine suiker. Roer dit goed door en zorg ervoor dat de tomaten met de gesneden kant naar boven staan. Rooster ca 40 minuten in de oven totdat de tomaatjes mooi semi verschrompeld zijn.
Giet ondertussen de bulgur in een pan, dek af met kokend water, voeg zout toe, breng aan de kook, dek af en laat sudderen tot al het water wordt geabsorbeerd en de bulgur zacht is maar nog steeds met een ‘bite’. Het kan nodig zijn om een beetje extra water toe te voegen of een overschot weg te scheppen.
Verhit vervolgens een grote koekenpan met 2 eetlepels olijfolie, voeg de uien toe en kook op laag vuur tot ze helemaal zacht zijn. Voeg de balsamico azijn, suiker en kruiden toe en laat nog 5 minuten koken tot het donker, zoet en plakkerig is.
Om de salade te maken, voeg het citroensap en een scheutje olijfolie aan de bulgur toe, samen met de knoflook en de meeste van de munt en peterselie. Roer alles goed door en breng op smaak. Meng de spinazie erdoor en doe het geheel in een grote schaal cq. een mooi plat bord. Garneer met de tomaten, het uimengsel en de rest van de kruiden.

Bron: whatrachelate.com

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen