zondag 16 januari 2011

Turkse vis



• 1 pond witte visfilets of steaks (bv. kabeljauw)
• 4 tl olijfolie
• 1/2 tl peper
• 1 kopje gehakte ui
• 2 tl gehakte knoflook
• 1/2 tl gemalen komijn
• 1/4 tl kaneel
• 1 blik in blokjes gesneden tomaten
• 1/2 kopje ontpitte Kalamata of andere olijven, gehalveerd
• 2 takjes platte peterselie

Aantal personen: 4

Bak de visfilets in een pan met de olijfolie met 2 tl olijfolie totdat ze gaar zijn en hou ze warm. Verhit ondertussen in een andere pan de resterende 2 tl olie; voeg ui toe, dek af en laat 5 minuten sudderen. Voeg daarna knoflook, komijn en kaneel en knoflook toe, roer en laat 1 minuutje sudderen. Roer de tomaten en olijven erdoor en breng aan de kook. Laat 3 minuten pruttelen om de smaken goed te mengen. Lepel over ½ kopje saus over elke portie van vis
Serveer met de fijngesneden peterselie.

Ietsjes anders: vervang de peterselie door koriander, strooi een fijngesneden rode peper over de vis, bedruip met wat vers citroensap.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen