maandag 31 januari 2011

Tunesische visballetjes



Dit recept is bedoeld voor kabeljauw maar je kunt ook een andere stevige witte vissoort nemen. Aangezien ik een groot liefhebber van garnalen ben, heb ik het ook geprobeerd met fijngehakte grote rauwe garnalen en het eindresultaat was om je vingers bij af te likken, dus een absolute aanrader!

2 eetlepels gehakte bladpeterselie
2 eetlepels fijngehakte verse koriander (of gebruik meer peterselie in plaats)
1 middelgrote ui, gesnipperd
3 teentjes knoflook
1 theelepel gemalen komijn
1-1/2 tl zeezout
1 / 2 theelepel harissa
750 a 800 gr kabeljauw
1,5 kopje vers broodkruimels
1 ei
Olijfolie om te bakken

Voor de saus:
3 el olijfolie
2 teentjes knoflook, gehakt
1 blik tomaat in stukjes
1-1/2 kopjes water of bouillon
zout en verse zwarte peper, naar smaak
Gehakte peterselie voor garnering

Aantal personen: 6

Meng in de blender peterselie, koriander, ui, knoflook, komijn, zout en harissa tot de ui en knoflook zijn gehakt (niet te fijn). Breek de vis in stukjes en voeg toe. Hak/blend nog een keer tot de vis ook vermalen is. Doe alles over in een grote kom en voeg het broodkruim en het ei toe. Kneed met de vingers tot het mengsel glad is. Neem een klein stukje van het mengsel en bak het in een heel klein beetje olijfolie in een koekenpan antiaanbaklaag. Proef en voeg voor meer smaak de benodigde kruiden extra toe. Maak de handen vochtig met koud water, vorm balletjes ter grootte van een stevige walnoot en leg ze op de bakplaat.
Voor de saus: Verwarm de olijfolie in stevige stoofpan. Voeg de knoflook, tomaten, water of bouillon, peper en zout toe. Breng aan de kook, laat het sudderen en voeg de visballetjes toe aan de saus. Doe de deksel op de pan, en laat 15-20 minuten zachtjes pruttelen. Draai de visballetjes halverwege voorzichtig om. Garneer met gehakte peterselie en serveer warm

Bron: theperfectpantry.com

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen