maandag 10 januari 2011

Simit



• 750 gram meel
• 0,75 theelepel zout
• 2,25 theelepel bakpoeder
• 60 gram boter
• 170 gram olijfolie
• 6 eetlepel water
• 6 eetlepel melk of 1 losgeslagen ei
• sesamzaadjes

Origine: Turks

Voorbereiding:
Verhit de oven tot 200 graden C. Meng meel met het zout en bakpoeder in een kom. In een andere kom meng je de boter, olijfolie, melk, ei en water. Maak een gat in het midden van de droge bestanddelen en schenk de vloeistof erin. Roer samen om een zacht deeg te vormen. Bestuif je handen met meel en verdeel het deeg in ballen ter grootte van een walnoot en rol deze in slangen. Vouw elke slang in twee helften, draai ze om elkaar heen en sluit ze tot een ring.

Bereidingswijze:
Plaats hen op een licht ingevete of bakplaat. Kwast ze in met de melk of ei, bestrooi met sesamzaad en bak in het midden van de oven voor een half uur of tot ze goudbruin zijn. Koel ze op draadrekken af en sla op in een goed gesloten verpakking.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen