zondag 30 januari 2011

Sardientjes met courgette


Lekker licht als voorgerecht en overigens ook goed als buffetgerecht met een dubbele hoeveelheid en geserveerd op kamertemperatuur.

12 verse sardines, geschaald en gefileerd
4 eetlepels bloem, gekruid met een snuifje zout
5 eetlepels olijfolie
4 knoflookteentjes, fijngehakt
1 gedroogde Spaanse peper, ontpit en gesneden (optioneel)
2 gele pepers, ontpit en in blokjes gesneden
1/2 thee lepel zout
3 kleine of middelgrote courgettes, gesneden
Voor de dressing
Sap van ½ citroen
2 eet lepels extra vergine olijf olie
Klein handvol verse, kleine bladeren van basilicum, oregano, marjolein of mint

Aantal personen: 4

Haal de filets door de bloem, doe de olijfolie (2 eetl) in pan en pak de helft van de sardientjes niet langer dan 1 minuut aan beide zijden. Verwijder ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg een andere 2 eetlepels olie en bak de resterende sardines op dezelfde manier. Verhit de rest van de olie. Voeg de knoflook en chili toe en daarna de paprika en het zout. Kook zachtjes tot de paprika’s goed zacht zijn. Doe daarna de courgettes erbij en kook door tot ook deze zacht zijn (naar persoonlijke smaak natuurlijk..). Meng ondertussen voor de dressing het citroensap, de olie en kruiden. Haal de groeten van het vuur en meng met de dressing. Leg de vis op een grote plaat om te dienen serveer de groenten er over. Versier met olijven, ansjovis of kappertjes.

bron: deliciousmagazine.co.uk

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen