zaterdag 29 januari 2011

Paprikasalade met bonen en tonijn



1 el citroensap
1 el balsamicoazijn
Zout, chilivlokjes
1 ui
4 geroosterde paprika’s in repen *
1 groot blik boterbonen of grote witte bonen
2 tonijnsteaks (of 2 blikjes tonijnsnippers grof)
Halve bos gesneden platte peterselie
citroen

Aantal personen: 6
Origine: Turkije

Klop in een ruime schaal een dressing van de olie, azijn, peper en zout. Schep de ui erdoor en marineer hem 5 minuten in de dressing. Rooster de tonijnsteaks in een grilpan gaar (pas op: niet te droog, ca. 5 min. in totaal, daarna 10 minuten laten rusten in aluminiumfolie. Heb je diepvriessteaks; laat deze dan eerst op kamertemperatuur komen voordat je gaat grillen). Schep de boterbonen, de paprika, de tonijn in grove stukken en de peterselie door de dressing en laat de smaken ca. 15 minuten op kamertemperatuur intrekken. Serveer de salade met warm knapperig brood en de citroen in partjes.

* Je kan paprika’s uit een pot nemen maar de voorkeur gaat uit naar vers. Leg de paprika's op een bakplaat en rooster ze in het midden van een voorverwarmde oven op 225ºC ongeveer 30-40 minuten tot het vel zwartgeblakerd is. Tussendoor regelmatig omkeren. Doe de paprika’s na het roosteren in een plasticzak en bindt de zak dicht. Op deze manier laat het vel na een paar minuten gemakkelijker los. Laat de paprika’s in circa 15 minuten paprika’s tot lauwwarm afkoelen en verwijder dan het vel, de zaadjes en de zaadlijsten.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen