maandag 17 januari 2011

Libanese aardappelsalade



aantal personen: 8
Origine: Libanon

• 2 pond aardappelen
• Citroensap van 1 citroen
• 3 eetl extra vergine olijfolie
• 1/2 thee lepel zout
• Vers gemalen peper naar smaak
• 4 lente-uitjes, dun gesneden
• 1/4 kop gehakte verse munt

Doe de aardappelen in een grote pan en dek af met licht gezouten water. Breng aan de kook en kook ca 20 minuten, de aardappels moeten gaar zijn maar nog wel met een lekkere ‘bite’, dus niet te zacht. Giet af en spoel met koud water.Laat afkoelen gedurende 20 minuten. Snijd de afgekoelde aardappelen in stukken.
Klop citroen sap, olie, zout en peper in een grote kom. Voeg toe bij de aardappelen en meng. Net voor het opdienen de lente-uitjes toevoegen en munt aan de salade en meng zachtjes.
Bron: arabic food blogspot

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen