zaterdag 29 januari 2011

Lamschotel met aubergine



6 geweekte zongedroogde tomaten
2 rode uien
1 aubergine
4 tomaten
12 lamskoteletjes
4 el olijfolie
Peper, zout
8 groene turkse pepers
75 gr gehakte walnoten
3 el gesneden platte peterselie

Aantal personen: 4
Origine: Turkije

Snijd de gedroogde tomaten in reepjes. Pel de uien en snijd ze in ringen. Snijd de aubergine in dikke plakken en de plakken in vieren. Leg de verse tomaten 15 tellen in kokend water, spoel ze af met koud water, ontvel en snijd ze in stukjes. Bestrooi de lamskoteletjes aan beide kanten met peper en zout. Verhit de olie en bak de koteletjes om en om bruin. Haal ze uit de pan. Voeg de ui aan de olie in de pan toe en bak 3 minuten. Bak de aubergine 3 minuten mee. Voeg de pepers, ¾ van de walnoten, 1 tl zout, 1 tl peper, de reepjes gedroogde en de verse tomaat toe. Omscheppen en voeg ¼ l water toe. Breng het aan de kook en laat de groenten 10 minuten pruttelen.

Leg de gebakken lamskoteletjes terug in de pan en schep de groenten erover. Warm ze 5 minuten mee. Verdeel over 4 borden en bestrooi met de rest van de walnoten en de peterselie.

Bron: merzaproefdezon

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen