zondag 16 januari 2011

Lam met vruchten en noten



• 4 lam drumsticks (ongeveer 1 kg)
• 260 g couscous
• 85 g ontpitte gedroogde dadel in stukjes
• 80 ml grapefruit sap
• 3 sinaasappelen, geschild, in partjes, ontvelt
• 2/3 kop verse koriander bladeren
• 50 g geroosterde witte amandelen
• 1/4 tl kaneel, plus extra om te dienen
• 130 g vetvrije turkse yoghurt
• 1 teentje knoflook, geplet
• Zout en vers gemalen peper

Aantal personen: 4
Origine: Marokko

Verwarm de oven tot 200 ° c. Plaats de drumsticks in een oven schaal. Kook in de oven gedurende 5 minuten. Verlaag de temperatuur tot 180 ° C en bak gedurende 50 minuten. Laat 5 minuten rusten.
Doe ondertussen de couscous en dadels in een kom. Voeg het grapefruit sap en 250 ml kokend water toe. Laat 5 minuten staan tot het vocht is opgenomen. Roer de couscous los met een vork, voeg de sinaasappelen, koriander bladeren, amandelen en kaneel toe.
Meng de yoghurt, knoflook, zout, peper en 1 1/2 eet lepels water in een kleine kom. Verdeel de couscous en drumsticks over borden of in één grote schaal. Top met de yoghurt en bestrooi met kaneel.

Bron: Fresh living - 16 mei 2005 , recept G . Purcell

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen