zondag 16 januari 2011

Kip met worstjes, groente en couscous



• 200 gr gram rookworst (bij voorkeur turkse runder- of kippenworst), in stukjes
• 2 stengels bleekselderij, gesneden
• 2 middelgrote wortelen, dun gesneden
• 300 ml kippenbouillon
• 200 gr couscous
• 150 gram kippenborstvlees in stukjes
• 1 middelgrote groene paprika, in reepjes) gesneden
• 200 ml kippen bouillon
• 1 eetl maïzena

Aantal personen: 4
Origine: Marokko
Bak in een koekenpan met olijfolie de selderij en worteltjes op matig vuur 5 minuten, doe vervolgens de worststukjes erbij en nog 3 a 5 minuten totdat de worteltjes en selderij bijna gaar zijn.
Breng ondertussen, in een middelgrote pan de 300 ml bouillon aan de kook. Roer er de couscous doorheen, denk af, haal de pan van het vuur en laat staan.
Voeg kip en groene paprika bij de pan met worteltjes, selderij en worst. Roer op matig-hoog vuur gedurende 3 tot 5 minuten of totdat de kip niet langer roze is. Combineer de 200 ml bouillon met het maïszetmeel; roer in de koekenpan. Koek en roer op de middelhoge warmte tot verdikt de saus verdikt. Roer de couscous los met een vork. Serveer het worstmengsel over de couscous. Maak 4 porties.

Bron: BHG.com

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen