zondag 30 januari 2011

Kip met sinaasappel


Het grote voordeel van dit recept is dat het heel eenvoudig te maken is met een braadzak, het kost je nauwelijks tijd in de keuken en je zet toch iets heel geurigs en smaakvol op tafel met een luxe uitstraling. Krijg je dus eters over de vloer; hou dit gerecht dan in gedachten. Serveer bv een wortel- of pompoensoep (inclusief een scheutje sinaasappelsap) vooraf, wat rijst of brood erbij en een frisse spinaziesalade met sinaasappelpartjes (zonder vel), wat rode ui ringen en zwarte olijven in partjes.

- een scharrel (mais) kip van 1250 gram
- twee ruime tl Ras-el-hanout
- 5 tenen knoflook in plakjes
- scheutje olijfolie

Saus:
sap van 3 a 4 sinaasappels
1 kop gedroogde gele rozijnen
1 tl ras-el-hanout
laurierblad

Aantal personen: 4

Kip inkwasten met olie en kruidenmengsel. Knoflook erbij (onder het vel steken). Gaat 80 minuten in een braadzak in een oven van 180 tot 200 graden.
De saus maak je van drie uitgeperste sinaasappels, gedroogde rozijnen, nog een theelepel Ras-el-hanout, laurier. Zachtjes laten trekken. Maar straks moet er wel het braadvocht bij van de kip (en de knoflook). Dan nog even inkoken en binden met wat allesbinder.Twee pootjes en twee borstjes van de kip snijden en opdienen met wat saus.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen