maandag 31 januari 2011

Kip met pompoen



500g pompoen
4 el olijfolie
1 grote ui, gesneden
½ theelepel gemalen gember
½ theelepel gemalen kaneel
4 kipfilets in grove stukken
400 g gepelde hele tomaten, gehakt
1-2 tl suiker
2-3 tl harissa
400 g kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
3 eetlepels gehakte koriander

Aantal personen: 4
Origine: Tunesië

Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snij de pompoen in stukken . Verhit de olie in een grote pan en bak de ui gedurende 10 minuten onder af en toe roeren. Voeg de gember, kaneel en de stukken kip toe en bak gedurende 3-5 minuten aan beide kanten bruin. Vervolgens de tomaten, suiker en harissa erbij doen en verder kruiden met peper en zout. Daarna de kikkererwten, pompoenstukken en 4-5 eetlepels water erbij doen. Dek de pan met een deksel af en laat 20 - 30 minuten sudderen of totdat de kip en pompoen gaar zijn (als het geheel te droog wordt, voeg dan wat water toe). Roer de gehakte koriander vlak voor het opdienen door het mengsel.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen