zondag 16 januari 2011

Kip met couscous



• 8 kippendijen
• 2 tl kurkuma
• 1 el garam masala
• 2 el zonnebloem olie
• 2 uien, fijn gesneden
• 3 knoflookteentjes, gesneden
• 500 ml kippenbouillon
• grote handvol hele groene olijven
• schil en sap van 1 citroen
• 250 g couscous
• kleine bos platte peterselie

Aantal personen: 4
Origine: Marokko

Meng de kippendijen met de helft van de kruiden en een snuifje zout tot ze goed bedekt zijn. Verhit 1 el olie in een grote pan met een deksel. Bak de kippendijen aan beide kanten goed bruin, ca. 10 minuten per kant en verwijder ze dan uit de pan. Giet de rest van de olie in de pan en bak de uien en knoflook in 8 minuten goudbruin. Roer er de rest van de specerijen door, laat 1 minuut koken. Giet de kippenbouillon erbij en de olijven. Breng alles aan de kook, voeg de kippendijen toe, doe een deksel op de pan en laat gedurende 35-40 minuten sudderen tot de kip gaar is. Haal de kip uit de pan (hou ze warm), zet de pan van het vuur, voeg het citroensap en de couscous toe aan het uienmengsel in de pan en dek af met voldoende kokend water ter dekking van de couscous. Plaats de deksel terug op de pan, laat 5 minuten totdat de couscous het vocht heeft opgenomen. Roer de helft van de peterselie en citroenschil door de couscous. Leg de kippendijen erboven op en garneer met de rest van de peterselie en citroenschil.

Ietsjes anders: a) vervang de peterselie door koriander of b) voeg een tl couscouskruiden toe aan de couscous en vervang de citroen door een sinaasappel.

Bron: Good Food Magazine, nr. 7-09.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen