maandag 3 januari 2011

Kip met citroen en olijven



2 tl paprika
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen gember
1 tl koenjit
1/2 tl kaneel
½ tl vers gemalen peper
2 eetl olijfolie
1 grote kippenbouten
Zout
3 teentjes knoflook, gehakt
1 ui, gesnipperd
de schil van 1 citroen, gespoeld in koud water, pulp verwijderd, schil in dunne reepjes gesneden
1 kopje groene olijven, ontpit
1/2 kopje water
1/2 kop rozijnen
1/4 kop gehakte verse koriander
1/4 kop gehakte verse platte peterselie

Bereidingstijd: 50 minuten
Aantal personen: 4
Origine: Marokko
Doe alle de kruiden in een grote kom. Dep de kippenbouten droog, plaats bij de kruiden en meng goed. Laat een uur staan..
Warm de olijfolie op in een pan met zware bodem op middelhoog vuur. Voeg de stukken kip toe, bestrooi lichtjes met zout en bak de bouten bruin aan beide kanten. Temper het vuur een beetje, voeg de knoflook en ui toe en laat 15 minuten sudderen.
Draai de kipstukken even om, voeg de citroenschil toe evenals olijven, rozijnen en het water. Breng aan de kook op matig vuur, dan temperen en nog 30 minuten laten sudderen tot de kippenbouten gaar zijn.
Meng de verse peterselie en koriander vlak voor het opdienen en giet over de kipschotel heen. Serveer met citroenschijven en een pilaf of couscousschotel.

Ietsjes anders: vervang de citroenschil door sinaasappel en vervang het ½ kopje water door ½ kopje sinaasappelsap.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen