dinsdag 25 januari 2011

Kikkererwtensoep

Eenvoudig maar heerlijk!

Aantal personen: 4

1 blik kikkererwten
1 eetlepel olijfolie
1 liter kippenbouillon
1 middelgrote omvang uien, gesnipperd
4 teentjes knoflook, fijngesneden in kleine stukjes
1 kleine hete peper, fijngehakt
1 / 2 kop fijngesneden koriander
2 theelepels zout
1 theelepel peper
1 theelepel gemalen mosterdzaad
1 eetl. citroensap

Verhit de olie in een koekenpan, roerbak de uien, knoflook en rode peper tot ze zacht te worden. Doe de kikkererwten en de bouillon in een steelpan en breng aan de kook. Voeg de inhoud van koekenpan toe aan de kikkererwten. Dek af en laat op een matig vuur 20 minuten koken. Voeg de overige ingrediënten toe en laat nog 5 minuten sudderen.


Tomaat- en kikkererwtensoep

Aantal personen: 8

1 eetlepel olijfolie
2 middelgrote uien, gesnipperd
4 teentjes knoflook, geperst
4 eetlepels fijngehakte koriander
1 groot blik kikkererwten
1/2 liter tomatensap
1 blik tomaten op sap
1 liter kippenbouillon
1 kopje witte rijst, gespoeld
2 theelepels zout
1 theelepel peper
1 theelepel piment
1 / 8 theelepel cayenne

Verhit de olie in een pan. Bak de uien en knoflook op een matig vuur gedurende 10 minuten. Voeg de overige ingrediënten toe en breng aan de kook. Dek af en laat op een matig vuur gedurende 25 minuten koken of tot de rijst gaar is

Ietsjes anders: verhit olie in de pan, voeg een eetlepel Harissa toe, bak even aan, vervolgens ui en knoflook erbij, een pond verse tomaten in stukken, halve liter tomatensap, 1 liter bouillon, groot blik kikkererwten, 25 minuten laten sudderen. Voeg eventueel nog zout toe of nog wat vocht. Serveren met scheut citroensap en halve bos versnipperde verse koriander of halve bos platte peterselie. Eventueel extra toevoeging; aan het begin van de suddertijd: verse soepballetjes van rundergehakt, gekruid met cayennepeper en komijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen