zaterdag 15 januari 2011

Kibbe met yoghurtdip



• 1 pak volle yoghurt of 1 emmertje turkse yoghurt
• 125 g couscous
• 500 g kipfilet, in blokjes
• 2 grote uien, in ringen
• 4 takjes platte peterselie, alleen het blad
• 1 tl kaneel
• 2 tl gemalen chili
• 1 teen knoflook, fijngesneden
• 5 el olijfolie
• 50 g pijnboompitten
• 2 takjes verse munt fijngesneden

Aantal personen: 4
Origine: Libanon

Spoel een schone theedoek goed uit onder de kraan, leg die in een zeef en zet deze op een kom of pan. Giet de yoghurt in de theedoek en laat 8 uur in de koelkast uitlekken. Doe de couscous in een kom en schenk er 100 ml kokend water over. Laat even staan en roer los met een vork. Schep de kipfilet in de keukenmachine en maal samen met 1 ui, de peterselie, de kaneel, 1 tl chili, de knoflook en 2 el olie tot een gladde massa. Voeg peper en zout naar smaak toe. Schep het kipmengsel bij de couscous en kneed met de handen door elkaar. Verwarm de oven voor op 190 °C. Vorm met natte handen 8 langwerpige, eivormige stukken kibbe van het kipmengsel, bestrijk deze dun met 2 el olie en leg ze in de ingevette ovenschaal. Bak de kibbe in ca. 40 min. goudbruin en gaar. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten in ca. 3 min. goudbruin. Laat ze afkoelen op een bord. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en fruit de resterende uiringen in 5 min. goudgeel. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de kibbe op een grote schaal en schep de hangop in het midden. Leg de ui op de hangop en strooi de rest van de chili, de pijnboompitten en de munt over het gerecht.

bron: ah.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen