zaterdag 29 januari 2011

Kebab met sperziebonen en pepers



Marinade (4 el olijfolie, 2 knoflookteentjes geperst, 1 tl chilivlokken, 1 tl Sumak, 1 tl komijn)
300 gr malse vleesstukjes (rund, lam, kip)
1 ui
3 tomaten
300 gr verse sperziebonen
Olijfolie
1 pot turkse groene pepers

Aantal personen: 4
Origine: Turkije

Meng de marinade met het vlees, 10 minuten marineren. Maak de groenten schoon en snijd ze in stukjes. Bak ze 3 minuten in een scheutje hete olie voeg de Groene Turkse pepers met vocht en een kopje water toe. Stoof afgedekt, op een matig vuur in 15- 20 minuten gaar. Voeg naar smaak peper en zout toe en serveer warm of koud. Rijg ondertussen het vlees aan 2 of 3 spiesen en rooster (met grill of barbecue) in 8-10 minuten rondom bruin en gaar

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen