zondag 30 januari 2011

Gestoofde kip in tomaat met zwarte olijven



Eigenlijk is dit een italiaans gerecht, zonder de olijven en knoflookteentjes en met een flinke dot mascorpone kaas in de tomatensaus. Ook heel lekker maar ik vind de onderstaande 'Turkse' versie toch iets smaakvoller en lichter.

1 ui, middelgrof gesneden
3 knoflookteentjes, in plakjes
Olijfolie
2 bakjes cherrytomaatjes
2 blikken tomaatstukjes
150 gr grof gehakte zwarte olijven
Peper, zout, paprikapoeder
6 kipfilets
Gemengde Turkse kipkruiden
Voor het serveren: peterselie en desgewenst feta

Verwarm de oven voor op 190 g.C. Bak de ui en knoflook in olijfolie, voeg de tomaat in blik toe en peper, zout en paprikapoeder. Laat 5 minuten pruttelen, voeg dan de cherrytomaatjes toe en de gehakte olijven en laat nog 10 minuten op het vuur.
Kruid de kipfilets met de vleeskruiden en bak ze in een andere pan aan beide kanten goudbruin. Doe de kip in een braadslee, overgiet met de tomatensaus en laat 25 a 30 minuten in de oven tot de kip goed gaar is. Serveer met peterselie en strooi er eventueel wat verbrokkelde feta over.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen