zondag 30 januari 2011

Geroosterde pompoenIk ben dol op de volle, zoete smaak van pompoen. 's Avonds als hapje altijd een makkelijk optie: snel in stukjes, omwentelen in olijfolie en chilivlokken en dan hup, 30 minuten in de oven. Serveren met wat zure room erbij en voila! De geroosterde variant hieronder is wat uitgebreider en voor mij in ieder geval een volwaardig hoofdgerecht als ik bijvoorbeeld wat soep of salade erbij neem.

1 pompoen, ca. 1 kg
8 klein sjalotten
1 el Harissa
3 el olijf plus een beetje extra
1 blik (420 gr) boterbonen, gespoeld en uitgelekt
100 gr jonge spinazieblaadjes, gewassen en gedroogd
1 volle theel. heldere Honing
Aantal personen: 4
Origine: Marokko

Verwarm de hete luchtoven voor op 200 gr.C. Snij de pompoen in stukken, verwijder de pitjes en schil ze. Schil de sjalotten en halveer ze in de lengte. Verspreid de pompoen in een grote ondiepe braadslede zodat ze veel ruimte hebben. Voeg dan de sjalotten toe. Mix de Harissa met de olijfolie en giet over de pompoen /sjalotten en meng het lichtjes met de handen en strooi er wat vers gemalen zwarte peper over naar smaak.
Rooster in de oven voor 20-25 minuten totdat de pompoen zacht is en de sjalotten bruin worden, schud halverwege eens met de braadslede. Voeg de boterbonen een paar minuten voor het einde van de roostertijd aan de pompoen toe, meng lichtjes en zet terug in de oven voor een paar minuten. Neem braadslede uit de oven en verdeel de spinazieblaadjes er over. Meng voorzichtig zonder de pompoen te breken, totdat de spinazieblaadjes beginnen te slinken. Bedruppel met de honing en een beetje olijfolie.Voeg naar smaak zout en peper toe.

Bron: BBC goodfood calander

Geen opmerkingen:

Een reactie posten