zaterdag 29 januari 2011

Gemarineerde vis



Marinade:
1 flinke bos verse koriander
2 el paprikapoeder,
2 tl scherpe rode chilivlokken,
1 el komijn,
2 el olijfolie,
zout

300 gr vis (roodbaars, makreel, pangasius, tilapia, kabeljauw)
1 grote courgette
3 geroosterde paprika’s
Bakje Turkse of Griekse yoghurt
5 teentjes knoflook

Aantal personen: 4
Origine: Turkije

Maak de marinade: Was de koriander en stamp ze samen met de teentjes knoflook fijn in een vijzel (of hak het geheel zeer fijn in een foodprocessor). Voeg zout en de rest van de ingredienten toe en vermeng dit alles goed.
Snijd de visfilet in 2-3 stukken. Meng ze met de marinade, 30 minuten marineren. Snijd de courgette in plakjes en gegrilde rode paprika’s in reepjes. Verdeel de gemarineerde visfilet en de courgette en gegrilde paprika over 4 grote vellen aluminiumfolie. Doe in elk pakketje een knoflookteentje. Vouw het folie stevig dicht. Laat de vis in de pakketjes op de bakplaat in een hete oven (200°C) in ca. 10 minuten gaar worden. Schep de yoghurt (eventueel vermengd met een geperste knoflookteen) op de warme vis.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen