maandag 3 januari 2011

Gebakken bloemkool



1 bloemkool in roosjes
1 eetlepel olijfolie
1 / 2 tl zout
1 / 2 tl versgemalen zwarte peper
1 / 2 tl gemalen komijn
1 tl kerriepoeder
mespunt kaneel
2 tomaten in blokjes
1 / 4 kop gele rozijnen
2 eetlepel gehakte verse peterselie

Bereidingstijd: 20 minuten
Aantal personen: 4
Origine: Libanon
Kook de bloemkool 3 a 4 minuten, giet de roosjes vervolgens af en laat afkoelen. Combineer vervolgens d eerste 7 ingrediënten in een grote kom, meng goed. Verhit de olijfolie in pan of wok en bak de bloemkoolroosjes aan tot ze mooi bijkleuren maar niet bruin worden. Proef voor de gewenste knapperigheid. Voeg vervolgens de tomaten, rozijnen en peterselie toe en verwarm het geheel. Serveer warm of op kamertemperatuur.

Ietsjes anders: voeg bij het bakken een fijngesneden rode chilipeper toe voor wat pit en vervang de peterselie door koriander.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen