zondag 16 januari 2011

Fetteh



Versie 1

• 1 blik kikkererwten
• 2 pita broodjes
• 1 teentje knoflook
• 1/2 lemon
• 2 kopjes van yoghurt (bij voorkeur van schapen/geiten melk)
• 1/4 kop pijnboom pitten – of – cashewnoten of mix 50:50
• olijf olie, zout, komijn

Aantal personen: 2
Origine: Libanon

Warm de kikkererwten op in een pan op middelmatig vuur, laat 10 minuten sudderen. Snij intussen de pitabroodjes elk in 2 cirkels, rooster de noten in een pan. Maak de yoghurt langzaam warm, voorzichtig want als het te heet wordt gaat het schiften. Giet de kikkererwten af en verdeel ze warm over 2 kommen. Breek de pita in stukjes en verdeel over de kikkererwten. Voeg de warme yoghurt toe en serveer met de noten, een beetje citroensap en een vleugje olijfolie. Eet terwijl het nog warm is.

Ietsjes anders: strooi een mespuntje kaneel over de yoghurt.

Bron: humus101.com


Versie 2

• 2 dunne pita broodjes
• 1 teentje knoflook
• citroensap
• 350 gram gewoon goede kwaliteit yoghurt, volvet, grieks of turks
• 1 blik kikkererwten
• snuifje komijn
• cherrytomaatjes in stukjes en peterselie

Verwarm de oven tot 230 C. Doe de pitabroodjes cirkelvormig door de helft en rooster bruin en knapperig in de oven. Breng ondertussen de kikkererwten in een pan aan de kook en laat 10 minuten sudderen (heb je ze liever wat zachter kook ze dan 15 a 20 minuten). Doe de yoghurt in een kom, pers het teentje knoflook fijn en voeg toe met wat zout en wat citroensap. Verdeel de pitastukjes over 2 kommen, lepel de helft van de kikkerwten met een beetje vocht over de broodstukjes. Giet wat yoghurt erover en strooi er een snufje komijn over. Maak zo nog een laag en eventueel nog een (brood, kikkererwten, yoghurt). Top met gehakte tomaten en peterselie als u de voorkeur geeft. Serveer onmiddellijk.

Ietsjes anders: top af met geroosterde pijnboompitten

Bron: dessertcandy. Recept: Mercedes

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen