zondag 30 januari 2011

Feta salade met artisjok



• 200 g bulgur tarwe
• Fijn geraspte schil van 1 citroen plus citroen sap, naar smaak, en wiggen om te dienen
• 150 g jonge blad spinazie
• 285 g artisjok uitgelekt, 2 eet lepels olie voorbehouden
• 250 g kerstomaten, gehalveerd
• 200 g feta, verkruimelde

Doe de de bulgur tarwe in een grote kom en voeg de citroen schil en spinazie. Voeg dan 600 ml kokend water toe, roer en dek af met huishoudfolie. Laat 15 minuten staan. Zeef vervolgens en knijp overtollige vloeistof eruit. Doe het vervolgens terug in de kom. De artisjokken halveren en toevoegen, samen met de kerstomaat en feta. Besprenkel met de gereserveerde olie en breng op smaak met citroen sap, zout en vers gemalen zwarte peper. Zachtjes roeren en verdelen over 3 kommen. Leg op elke kom een partje citroen. Wil je wat veranderen: vervang de kerstomaat dan door half gedroogde zontomaatjes.

bron: deliciousmagazine.co.uk

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen