maandag 10 januari 2011

Falafel saus



Falafel hete saus (1)

2 blikken tomatenstukjes
Sap van 1 citroen
3 teentjes knoflook, fijn geperst met de knoflookpers
2 eetl. fijngehakte peterselie
1 tl. bruine suiker
Pittige chili saus naar smaak (1 tl maakt een zachte saus, 2 tl, een hete)
Zout naar smaak

Doe alle ingrediënten(met uitzondering van de peterselie) in een kleine, zware pan, breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen. Voeg de peterselie toe en laat afkoelen.

Ietsjes anders: vervang de peterselie door koriander, vervang de chilisaus door een rode peper (incl. pitjes).


Falafel saus (2)

1 beker turkse yoghurt
1 middelgrote ui in blokjes fijn
1 middelgrote komkommer fijn geraspt
2 teentjes gehakte knoflook

Mix yoghurt, ui, komkommer en knoflook. Laat enkele uren staan en serveer met de falafel.


Falafel saus (3)

3 kleine komkommers
2 kleine tomaten
1-4 teentjes knoflook
1 eet lepel Tahin saus (of hummus)
Sap van een halve citroen
Zout en peper naar smaak
1 eet lepel fijn gehakte koriander (optioneel)

Snijd de tomaten en komkommers in fijne stukken. Meng met de overige ingrediënten. Laat dit 1 uur staan voor gebruik.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen