zaterdag 29 januari 2011

Couscous met runderworstjes en vijgen



600 gr geschraapte worteltjes
8 gedroogde vijgen
3 el olijfolie
Peper/kaneel
2 dl groentebouillon
350 gr runderworstjes of mergez
150 gr groene (gemarineerde) olijven
250 gr couscous
3 el gehakte peterselie/koriander

Aantal personen: 4
Origine: Marokko

Verwarm de oven voor op 180°C . Snijd de worteltjes schuin in plakjes en de vijgen in reepjes. Meng in een tajine of andere ovenvaste schaal de worteltjes met 1 el olie, de vijgen, 1 tl komijn, 1 tl peper en 1 tl kaneel. Dek de schaal af met een deksel en zet de worteltjes 10 minuten in de oven. Schenk dan de bouillon erbij, leg de worstjes erop en schep de olijven (zonder vocht) erover. Laat alles in 15 minuten gaar worden. Rooster ondertussen 2 tl komijnzaad in een droge koekenpan.
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de couscous over 4 borden, schep de worteltjes en worstjes etc. erop en bedruppel met het vocht uit de schaal en de rest van de olijfolie. Bestrooi met de geroosterde komijn, een beetje kaneel en de peterselie of koriander.
Bron: merzaproefdezon

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen