maandag 31 januari 2011

Couscous met rode mul



• 700 gr rode mul, gefileerd en graatvrij
• 2 rode uien, fijngehakt
• 1 venkelknol fijngehakt (groen apart bewaren)
• 1 rode spaanse peper, fijngehakt
• Venkelzaad
• Laurierblad
• 400 g couscous
• 500 gr tomaten mooi rijp
• 2 ansjovisfilets fijngehakt
• Zout en versgemalen peper
• 2 citroenen
• 8 el volle / dikke yoghurt
• Verse munt

Aantal personen: 4

Zet een pan op het vuur, voeg 4 of 5 eetlepels olijfolie toe en bak de uien, venkel, peper, venkelzaad en laurierblad met het deksel op de pan tot alles mooi en zacht is Dit duurt ca ongeveer 10 minuten.
Ondertussen doe je de couscous in een kom en overgiet deze met kokend (gezouten) water tot de couscous bedekt is.. Zet aan de kant en laat 5 minuten rusten. Als de uien zoet en zacht zijn voeg je de tomaten en ansjovis toe, roer alles even om en breng goed op smaak met peper en zout. Schud de pan even om zodat de uien en tomaten de onderkant van de pan gelijkmatig dekken. Besprenkel de couscous licht met een beetje olijfolie en het sap en de schil van een van de citroenen. Strooi de couscous over de bovenkant van de uien en tomaten in een gelijkmatige laag. Leg de visfilets op de couscous en besprenkel met een scheutje olijfolie. Dek af met een deksel en laat op een kookplaatje ongeveer 12 minuten sudderen.
Breng ondertussen de yoghurt op smaak met zout, peper en de rest van het citroensap en vermeng dit met de gereserveerde venkeltopjes en de munt. Serveer de pan van de vis in het midden van de tafel met de kom yoghurt erbij en laat iedereen lekker zelf opscheppen!
Bron: jamieoliver.com

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen