zondag 16 januari 2011

Asperge en feta salade



• 4 trossen groene asperges, uiteinden kort afgesneden
• 500 g boterbonen, puntjes bijgesneden
• 500 g sugarsnaps, puntjes bijgesneden
• 175 g (gemarineerd) feta

Aantal personen: 4
Origine: Iran

Breng een grote koeken pan water aan de kook op hoog vuur. Voeg asperges toe en kook 3 minuten. Haal de asperges met een tang uit de pan en leg ze in een kom met ijskoud water. Voeg vervolgens de boterbonen aan het kokende water toe en kook voor 3 minuten. Voeg na 2 minuten de sugersnaps toe en laat deze nog 1 minuut meekoken. Doe de bonen vervolgens ook in het ijskoude water. Laat uitlekken en dep de groente droog met keukenpapier of een droogdoek. Doe alles in een grote kom.

Haal de feta uit de marinade, hou 2 eetlepels van de marinade-olie apart. Verdeel de feta in brokken over het asperges/bonen, besprenkel met gereserveerde olie en kruid royaal met vers gemalen zwarte peper. Roer voorzichtig om.

Ietsjes anders: vervang de boterbonen door haricots vert, voeg wat chilivlokken toe aan de salade en een mespunt bonenkruid, spice het op met wat citroensap.

Bron: Super Food Ideas – dec. 2006, A. Forrest

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen